Театральна Львівщина – це не лише сам Львів. У ТРИДЦЯТЬ ТРЕТЬОМУ епізоді підсумкового театрального проєкту «Театральної риболовлі» – Театральний сезон 2023/2024 – місто Дрогобич.— з Миколою Григоровичем Гнатенком та 3 іншими особами в Театр імені Юрія Дрогобича.

              Львівський академічний обласний музично-драматичний театр ім.Юрія Дрогобича» протягом сезону 2023/2024 років показав в Україні та за межами 430 вистав, які переглянули 46 036 глядача, та безкоштовно відвідали покази 6 000 глядача з числа ВПО, воїни ЗСУ та їх родини.

             Прем’єрний лист поповнився п’ятьма новими виставами: головного режисера театру Олександра Короля, режисера-постановника Влада Сорокіна, запрошених режисерів з Дніпра (Артур Опрятний) та Румунії (Раду Гілаш). Капітальним поновленням вистави «Украдене щастя» за п’єсою Івана Франка у режисурі Олександра Короля театр відкрив свій 84-й сезону. Цикл зустрічей у фоє в стилі ретро поповнився концертом «Троянди на пероні» за участю вокалістів, акторів та артистів оркестру, під час якого звучала лірика української поезії та естради XX століття, а театральне кафе створювало невимушений простір для спогадів та приємного вечора.

             Фестивально-гастрольна діяльність охопила у жовтня Австрію з концертним турне під гаслом «Музичне відлуння з України до Штирії» в рамках партнерства між федеральною землею Штирія та Львівською областю; у квітні Польщу – XI Міжнародний фестиваль «Схід-Захід» (м.Краків), та показ у м.Люблін вистави «Серенада» за Славоміром Мрожеком. У травні виставу «Ніч Гельвера» за Інгмаром Вілквістом показали на Міжнародному фестивалі «Дні театру Матея Вишнєка» (м.Сучава, Румунія). У липні з «Серенадою» взяли участь у ХІ Міжнародному фестивалі Бруно Шульца – театр ім. Юрія Дрогобича є постійним партнером фестивалю. Гастролював театр й Україною: «Серенади прадавніх двориків» показали в Івано-Франківську, «Розлучення по-варшавськи» – в Ужгороді, виставу «Від хреста до Христа» побачили глядачі Тернополя, Луцька, Хмельницького. Щотижня протягом квітня-червня вистави «Фантастична Україна», «Діснейленд – країна мрій», «Фізкультура для Баби Яги», «Сватання на Гончарівці», «Наталка Полтавка», «Розлучення по-варшавськи», «Украдене щастя», «Шикарне весілля» – містами Львівської області.

             З дня повномасштабного вторгнення в Україну театр бере активну участь у волонтерстві готуючи смаколики для воїнів ЗСУ з коштів, зібраних працівниками театру (а це понад 1,2 млн.грн.).